Om Tassenochboken

Tassenochboken har ambitionen att ge ut böcker som i första hand värmer hjärtat hos alla som älskar våra fyrbenta vänner, och våra bevingade vänner. Vi bestämde oss för att ge ut boken ”Liv med hund” på eget förlag helt enkelt för att vi vill kunna göra allt för den här boken. Vi marknadsför och säljer den själva och i samarbete med Bokrondellen. Vi tror så mycket på den här boken att vi har dragit igång det här projektet med hjälp av vår fantastiska bokdesigner Inga Leo, som även formgivit Tinas tidigare bok Högläsning för hundar.

Vi valde att sköta all bildhantering själva. Stefan har en gång drivit eget tryckeri och jobbar med ett kalibrerat arbetsflöde som nu visade sig fungera bättre än väntat. Tryckeriet KST Infoservice i Växjö har tryckt boken i en Komori tryckares som verkligen ger bilderna rättvisa. Boken är tryckt på det finaste papper vi kunde hitta, Galerie Art Silk.

Stefan har alltid älskat att fotografera och då gärna rörliga motiv som älgar, bilar, sport och nu hundar. Han har svårt att förneka att det ligger en rejäl bildbank med kattbilder och örnbilder som bara väntar på att bli nya böcker om vi nu lyckas med vår ambition.

Tassenochboken kommer att koncentrera sig på att ge ut böcker vi gjort själva och vi hoppas att vi ska hitta tillräckligt många djur och naturvänner för att kunna driva förlaget utan förluster.

Det är inte de stora vinsterna som driver oss. Det är Stefan passion för bilden och Tinas passion för poesin och de skrivna berättelserna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *